Video Oyun Dünyası

Dying Light'a Mod Yapmak Artık Hack Sayılacak

              Bu ilginç haber techland tarafından geldi. PC oyunculuğunun en önemli artılarından biri olarak görülen mod topluluğunun Dying Light'a mod yapmasını engellemek için oyuna ayrıca başka DRM sistemleri daha ekledi. Nedenlerine ve ne olduğuna ufakça bir deyinelim. 



               Techland'dan gelen bilgilere göre oyuna 'mod' adı altında oyundaki modelleri değiştirerek hile yapmaya çalışan insanları engellemek adına yapılmış bir uygulama. Yeni ekledikleri bu DRM sayesinde artık oyun kendi içerisindeki bir dosyanın değiştirilip değiştirilmediğini kolaylıkla tanıyabilecek. Yani oyuna biri mod yapmış ise oyun o dosyanın değiştirilmesini isteyecek hatta bazı söylentilere göre bu hack olarak bile sayılabilinecek. Yani oyunun Multiplayerdan bu sebeple ban yiyebilirsiniz aman dikkat edin. Bütün bu haberlerin haricinde hepimizin bildiği gibi PC mod topluluğu oyunları her zaman oyuncular için daha eğlenceli ve daha hoş hale getiriyor. 

           Techland böyle birşey yapmak yerine sadece oyunla ilgili özel dosyaları saklayıp ve oyuna eklenebilmesi için diğer oyun geliştiricilerin yaptığı gibi bir program yayınlasa, böylece oyun içerisinde sadece hack yapılabilecek dosyaları korumuş olsa ve mod yapımcılarının böylece önüne kesmemiş olsa çok daha güzel olabilirmiş. Ama anlaşılan böyle bir şey yapmak şuan için konsol oyuncularının dışlanması olarak anlaşabileceğinden korkan Techland böyle bir adım atmak yerine oyun içerisinde en ufak bir değişiklik dahi yapılmasını engellemek istemiş. Tabi ki kendi yaptıkları bir oyun bu konuda kararları almak da kendilerine düşer, biz sadece bu konuda yorum yapabiliyoruz maalesef. Siz siz olun şu sıralar oyuna mod falan eklemeye çalışmayın...
PAYLAŞ
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder