Video Oyun Dünyası

The Order 1886 İle İlgili Söylentilerin Ardı Arkası Kesilmiyor

            Youtube'da yayınlanan oyunun sadece 5 saat gibi bir sürede bitirilmesinin ardından, nitekim bu sürenin neredeyse %30'luk bir süresinin ara sahnelerle dolu olmuş olması da cabası tabi ki. 



                 Oyunun böylesi bir sürede bitiriliyor olması haricinde grafiksel olarak bir downgrade olduğunu çok açık bir şekilde karşılaştırmalarla ortaya konulmuş bir durumda.




                   Bu söylentilerin ardından da son bir söylenti daha ortaya çıktı ve bu söylenti ise Bölüm 4'teki boss dövüşü ile bölüm 16'daki boss dövüşünün tamamen aynı olduğu yönünde.



             Dövüş animasyonlarını baktığımızda bu dövüş sahnesinin aynı script ile yazılmış olduğunu ve aynı animasyonların da scripte uygun bir şekilde kullanıldığını kolayca fark edebiliyoruz. Böylesine büyük bir beklenti ile çıkması beklenen böylesine büyük bir bütçeye sahip olan bir oyunun bu şekilde çıkış yapması gerçekten bence içler acısı bir durum. Şuana kadar ortaya çıkan gerçekleri göz önüne alarak tek bir düşüncede kanaat getirebiliyorum. 


            Oyunun geliştiricileri 5 saatlik daha ufak güzel bir oyun yapmak istemiş ve oyunu da tam fiyatı olan 59$'dan satmayı da pek düşünmüyorlarmış ama Sony daha sonrasında PS4'e olan ilgiyi arttırabilmek için yoğun bir reklam ve oyunun geliştirilmesi için ayrılan bütçeyi de yükselterek, gerçekten güzel dönemimize yakışan güzel grafiklere sahip bir oyun ortaya çıkmasına yardımcı olmuşlar. Sorun şu ki, bu oyunu 59$'dan satmak zorunda kalmaları aksi halde çok büyük zarar edebilecek olmaları. Sony bu riski göze almayıp böylesine büyük bütçeye sahip bir oyunun 59$ dan piyasaya çıkmasını istemiş ve sonunda ortaya geliştirici ve yapımcı arasındaki ayrım ortaya çıkmış. 5 saatlik bir oyun için, ki oyun demek biraz zor yarısı ara sahnelerle dolu 59$ vermek çok abes. Eğer bir şeyler izlemek istesek sinemaya gidip 15TL ile 3saatlik bir film izlerim. 5 saatlik oyun olmayan bir oyuna 220TL bu ülkede kim verecek gerçekten şaşarım.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder